lunes, 16 de abril de 2012



Fibra òptica

La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 HzÉs molt important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.

S'utilitza en telecomunicacions, xarxes locals i comunicació entre ordinadors, enllaços de televisió, aplicació molt útil en enllaços de televisió per a aplicacions de seguretat, electromecànica, il·luminació, decoració i senyalització.


Els seus avantatges són  que és molt flexible, menor pes i volum, gran ample de banda: permet la transmissió d'un gran volum d'informació, baixa atenuació, seguretat i aïllament elèctric, molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos, on no es poden produir descàrregues elèctriques o espurnes.


Les companyies de telecomunicacions que ofereixen fibra òptica són Movistar i Ono. Jo crec que la companyia que destaca por sobre de tot es ONO.







PDF Exercicis pag.270

Exercicis 1,2,3-14 de la pàgina 270

jueves, 12 de abril de 2012

Imatge Flickr



                                                                        

                                        Reconoixement - No comercial - Compartir igual

He escollit aquesta foto perquè m'agrada i també per qué té la llicència Creative Commons que per cert m'ha costat trobar-la com entre 1 i 2 hores. El fotògraf ha fet un bon treball ha jugat amb les ombres i il·luminacions que té Tokio.